Rebecca Löwengrip

Min resa mot ett smalare jag och ett hälsosammare liv!

Långfredag

Kategori: Allmänt

 
Ja, denna fredag bara flög förbi tycker jag! Vet inte vart dagen försvann? Har inte åstakommit något idag, bara tagit det lugnt. Men iof ser mina fredagar ut som de flestas söndagar, fredagar är min lediga dag då jag inte jobbar eller pluggar. Så på fredagar sover jag ut och tar det allmänt lugnt faktiskt. Eftersom jag jobbar på helger så får jag aldrig riktigt vila, men om jag är ledig en söndag då tillbringar jag den alltid med min familj, och där är det tjo och tjim med mina brorsbarn! Dessutom är vi en väldigt pratglad och stojig familj, så det är inte särsklit lugnt när alla träffas, haha! Men jag älskar't! 
 
Idag har jag alltså sovit, tränat, ätit god mat, gått långa promenader och åkt hem till mina fosterföräldrar (där det var lugnt för en gångs skull) och tittat på TV. Skön dag helt enkelt!
 
I helgen blir det andra bullar! Eller hamburgare kanske är mer passande?
 
Jag ska jobba från 07.00-18.00 på lördag och på söndag från 07.30-17.00, långa dagar men det ska nog gå det med! Är lite orolig för att jag ska vara shiftledare och har inte varit det sen jag var var heltidsanställd på Max, med undantag från en lördag i oktober som inte gick så bra... Chauffören som kom med varorna på morgonen fick en fullastad varubur över sig, och alla Ramlösa burkar flög i alla riktningar. Den morgonen var ju inte den bästa direkt! 
 
Men allt går bara man ställer in sig på det! 
 
Har fått dille på omelett! Så SJUKT gott! Denna är med champinjoner, tomat, rödlök och persilja, och vid sidan av prociutto och lite grönsaker. MUMS!
Dagens outfit, haha. Var extra bekvämt klädd idag, min nya träningsjacka från Marie Lund är underbar! Helt fjäderlätt, den väger typ ingenting!

WOHOO!

Kategori: Allmänt

 
Åh, jag är på så gott humör idag!! Var på hälsouppföljning hos min kost- och träningsrådgivare och jag har gått ner 11.7 kg på 7 veckor! Jag är så himla stolt över mig själv, och ska verkligen fortsätta att kämpa! Det känns att jag har fått resultat och folk börjar säga att det syns på mig nu!
 
Desstuom är mitt BMI på 26.9 nu, och snart är jag inte klassad som överviktig längre! Den känslan går inte riktigt att beskriva faktiskt, det är en konstig känsla, just med tanke på att jag varit överviktig i precis halva mitt liv nu. Från att jag var 10-11 år då jag började gå upp i vikt och till nu, 21 år gammal. Det känns lite läskigt faktiskt, jag vet liksom inte hur jag ska hantera det, den storlek jag är nu är i princip så jag sett ut när jag varit som smalast och det har bara varit två gånger: när jag var 15 och när jag var 20. Så jag har absolut ingen aning om hur jag kommer att se ut när jag gått ner de sista 10 kg! Men det ska bli sjukt spännande! Men mitt huvudmål är ju att må bra och vara stark! 
 
Men det bästa hittills är att jag kommit in i mina smal-jeans (som snart är för stora!) och min fina lilla jeansjacka som jag inte kunnat ha på 2 år!! Vilken glädje!
 
Tycker inte om spegelbilder i allmänhet, men detta fick bli ett undantag. Jag i mina smal-jeans och jeansjackan! ÅH!

Sakta, sakta

Kategori: Allmänt

 
Nu börjar jag må bättre igen. Det är så sjukt hur man kan gå från att känna sig på topp till botten på en enda dag. Början av förra veckan var verkligen full av moivation och jag kände att jag började komma tillbaka, frisk, stark och redo att träna hårt! Men så helt plötsligt krånglar magen och jag måste åka till akuten. Att ha IBS är ingen lek, och jag tror inte att man ska mixtra med maten så som jag gjort de senaste 6 veckorna. Måltidsersättningar i all ära, det funkar absolut, men man måste ha koll på hur man mår. Dessutom kan man inte se det som en lösning på sin vikt, det fungerar tillfälligt, om man sen börjar äta som man gjorde innan går man upp alla kilona igen.
 
Anledningen till att jag gjorde det var för att jag behövde hjälp på traven, som en kickstart. Nu när jag sakta men säkert börjar kunna äta igen och försöker få igång magen så kommer jag att äta exemplariskt nyttig mat. Snäll mat för magen och kroppen! Och det bästa är att jag kommer ha mycket mer energi så jag kan träna mer och kommer att orka mer! HÄRLIGT!
 
Igår var jag och Emil och storhandlade, kändes så underbart att fylla kylen igen efter 2 månader av att den stått helt tom! Och idag har jag varit duktig och tvättat, städat och lagat mat. Måste dock fortsätta städa, man går ju ner sig rätt mycket när man varit så sjuk så pass länge - med andra ord var min lägenhet kaos innan! 
 
Nu är det dags för plugg och kaffe! 
 
 
Första måltiden jag lagat på evigheter, och det var så kul att laga mat igen! Detta blev dessutom riktigt lyckat! Det är ungsbakad lax med spenat och fetaost, till det kokta rödbetor - MUMS!!
 

På hospitalet

Kategori: Allmänt


Jaha, då var man tillbaka igen. Lever man mitt liv är man ganska van vid sjukhus och akutmottagningar. Allting tar alltid lika fantastiskt långt tid. Kom hit för tre timmar sen och har endast tagit lite prover. Har mest tittat på TV i väntrummet, och prisa den person som bestämde att sända komendiserier på natten! Min enda räddning! Det och min älskling förstås som alltid sitter vid min sida! <3

Hoppas på att få lite medicin och att få åka hem snart och soooova. Gick liksom upp klockan sex imorse, plis att jag har tränat idag. I NEED MY SLEEP! :(

Back on track!

Kategori: Allmänt

 
Äntligen mår jag bra nog att träna igen! Två morgnar i rad har jag varit ute på PW efter frukosten, så skönt! Körde lite styrkeövningar hemma igår efter promenaden, och jag har världens träningsvärk idag! SÅ HÄRLIGT! Nu jävlar ska jag lägga i en extra växel så jag kommer i form! 
 
Har kollat runt lite efter nya träningsskor, just nu använder jag mina joggingskor på gymmet men eftersom det börjar gå mot vår behöver jag ett par inneskor och ett par ytterskor. Därför tänkte jag att jag är värd ett par schyssta sneakers att träna i! Dessutom behöver jag nya kläder att träna i, räcker inte med två uppsättningar om jag ska träna varje dag i princip... Men det är det värt!
 
Hittade dessa på stadiums hemsida! Den helrosa är som stickad, känns rätt fränt faktiskt- måste fläkta fossingarna fint, haha!

Snart vår, snart sommar!

Kategori: Allmänt

 
Jag längtar som aldrig förr till sommaren! Jag vill ha värme, jag vill ut och springa! Jag avskyr att springa ute på vintern, har problem med mina luftvägar, så att springa när det är kallt ute är som tusen knivar i lungorna. Men så fort våren kommer då snöras joggingskorna på igen! Tills dess får raska promenader duga och träning inomhus.
 
Men i övrigt känns ju livet så mycket bättre på sommaren, eller hur?
 
Jag och min vän Camme förra sommaren när vi var ute och röjde i sommarnatten med våra vänner Fia och Amir. Oförglömlig kväll som vi måste göra om i repris i sommar!!  

SOLD!

Kategori: Allmänt

 
And the appartment is sold to the lady who bid the highest! 
 
YEEEESS! Min lägenhet är äntligen såld för hela 1 050 000 kr! Wohoo, mer är jag hoppades på! Känns hur bra som helst faktiskt. Nu är allt fixat och det bara att vänta på att maj månad ska komma! 
 
Nu måste jag fokusera på mina studier så att jag kommer i fatt det jag missat. Hoppas jag blir frisk snart också så jag kan komma igång med träningen igen!
 

Längtan

Kategori: Allmänt

 
Borde plugga men sitter och drömmer mig bort istället. Vill verkligen flytta in i lägenheten NU! Jag vill sitta på min stora (gigantiska) balkong med utsikt över vattnet, ha solen i ansiktet och dricka en kopp kaffe. Jag vill duka upp söndags frukost för mig och min älskling ute, sitta där i morgonsolen och bara njuta av varandras sällskap. Bjuda över vänner och familj till en lägenhet jag kan vara stolt över. Jag kan på riktigt säga att det är en drömlägenhet för mig, det är vekligen som att en dröm går i uppfyllelse att få flytta till något så fint! Jag tror fortfarande inte helt att det är sant ibland.
 
Jag har redan i mitt huvud planerat inflyttningsfesten. Det ska inte bli som sist med världens röjjar party. Jag har bestämt mig för att bjuda in på en trevlig husesyn med fika och mingel. Baka MASSOR av olika sorters kakor, cupcakes och annat gott, lägga upp dem vackert på fina fat i vardagsrummet med kaffe, te och saft till mina brorsbarn. Dekorera med vackra snittblommor och ljus. Eftersom jag har en stor familj och massor med fina vänner, och samma sak gäller för Emil, känns det bäst på detta sätt! Sen kan vi bjuda in till mindre middagar var för sig senare! 
 
Jag längtar verkligen så att jag spricker!!!!! 
 
Haha, kanske inte den bästa bilden, men det finns faktiskt inte så många bilder på oss två tillsammans.

No energy, no commitment

Kategori: Allmänt

 
Jag behöver vår, sol, jag vill ha sommar. Jag vill vara klar med min diet så jag kan äta igen. Jag vill flytta in med min älskling i vår nya lägenhet. Just nu kämpar jag och bara väntar på allt underbart som kommer att hända i slutet av våren och början av sommaren. Men den som väntar på något gott...
 
 
 

Min lägenhet uppe för försäljning!

Kategori: Allmänt

 
Jajemän! Jag och min älskling ska nämligen flytta ihop! Gud så jag längtar!!! Den nya lägenheten är redan köpt och just nu ligger min lägenhet uppe för försäljning och budgivning pågår redan!! Håller tummarna för att det budas på nu under dagen, och ikväll är en till visning. Hoppas hoppas hoppas på det bästa möjliga som är en miljon, men just nu är det inte så långt ifrån! 
 
Här finns den : 
 
http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-2rum-jakobsberg-jarfalla-kommun-vasavagen-69-4703896 
 
Bilder lånade av Länsförsäkringar Järfälla
 

thoughts

Kategori: Allmänt

 
Funderar på mitt bloggande. Ska jag fortsätta?  Eller lägga ner bloggandet helt. Jag har verkligen noll disciplin och kommer aldrig ihåg att skriva, fast jag tycker ju att det är jättekul. 
 
Funderar på att blogga mer, men vet inte riktigt om vad jag ska blogga om. Allt känns som taget.