Rebecca Löwengrip

Min resa mot ett smalare jag och ett hälsosammare liv!

Den riktiga rasismen

Kategori: Allmänt

 

När jag stod i kön till kassan på ICA Söderhöjden häromdagen står en svensk kvinna i 60-70 års åldern framför  mig och ska betala. Hon frågar kassörskan om dem ska ta in halal-kött i köttdisken inför julen i år. Kassörskan svarar att dem inte ska göra det, och kvinnan svarar "Ja, vad bra!". Varpå kassörskan säger att dem däremot ska ta in det i frysdisken, eftersom de (ICA) måste tänka på dem som bor runtom kring i området (Söderhöjden). Kvinnan utrycker sig om hur dåligt detta är, men förklarar inte varför hon tycker så. Kön växer sig lång bakom mig och kassörskan säger medhållande att det är många som varit emot detta, men att dem åter igen måste tänka på vilka som handlar i affären.  Hon ger kvittot till kvinnan och önskar henne en fortsatt trevlig kväll.

 

Jag har fan aldrig blivit så jävla förbannad på och provocerad av en människa som jag inte känner (och därför inte vet hur denne resonerar och tänker) men det spelar fan ingen roll! Det är en massa tjat om pepparkakor och dockor som klipps bort ur Kalle Anka, det är inte där rasismen ligger! Jag har aldrig träffat någon som klagat på att just dessa saker är rasistiska och att dem känner sig kränkta, snarare tvärtom.  Det är människor som just den kvinnan som är rasism personifierad.

 

Och vad FAN gör det dig om affären tar in halal-kött?! Det är inte som om de kommer att ersätta någon vara som du skulle vilja konsumera! Det finns köttbullar och prinskorv så att du kan fira jul! Det är som att be affären ta bort Quorn för vegetarianer/veganer ur sitt utbud! Allt handlar väl ändå om utbud och efterfrågan. OCH OM DET STÖR DIG SÅ JÄVLA MYCKET KAN DU VÄL HANDLA DINA VAROR I EN ANNAN AFFÄR! Det är ingen som tvingat dig att handla på Ica SÖDERHÖJDEN. Åk tillbaka till 1940-talet där dina rasistiska tankar hör hemma.

 

Blir faktiskt ledsen att det finns folk, år 2012, som fortfarande tänker så. Jag skäms.

 

Snökaos

Kategori: Allmänt


Mitt wonderland övergick i snöstorm under natten. Har inte gått ut på hela dagen. Och tanken var att jag skulle sitta hemma och plugga, men jag får inget gjort! Har as ont i huvudet, tror det är bihålorna, så jag kan inte läsa... Jävla skit... Hoppas jag klarar mig imorgon på seminariet, det som blir jobbigt är att jag måste skriva en förberedande text på 300 ord och jag har ingen aning om vad jag ska skriva... JÄVLA SKIT!

Min motivation är verkligen på botten nu...

Kaos kaos kaos, ute, inne och i mitt sinne. 

 

Det är till och med kaos i min kalender... iof blev det mycket överstruket bara för att jag blev uppsagd och inte behövde jobba klart mina pass.. så ngr veckor framöver kommer det vara kladdigt i min kalender, och det hatar jag! Är lite av ett städ- och ordningsfreak, så vill ha struktur överallt tom i min kalender!

Winter wonder land

Kategori: Allmänt


Idag var jag på möte på Elgiganten, och jag blev uppsagd för första gången i mitt liv. Iof hade jag ju redan tänkt säga upp mig så det kom väl lägligt. Men alla var med på att jag inte hade tid och möjlighet att jobba så mycket som dem behövde, och därför var det för allas bästa. Och det känns verkligen skönt, som en börda lyfts från mina axlar, nu kan jag verkligen fokusera på skolan igen till 100 %!!

Hur som helst. Det har blivit riktigt kallt nu dem senaste dagarna igår -15 och idag -10! Helt sjukt hur snabbt det vände, för en vecka sen tyckte jag att det var för varmt att ha vinterjacka på sig, och nu har jag inget val! Bara att klä på sig massa lager. Men än så länge tycker jag att det är supermysigt! Det glittrar överallt, det blir mycket ljusare, allt är så himla vackert! Dessutom är det så mycket mysigare att sitta inne med en kopp te och tända ljus!! 

 

Julmys!

Kategori: Allmänt


Nu är det äntligen december, snön är här och jag som älskar julen har redan hunnit göra pepparkakshus, pynta och klä granen! Underbart!!

Åh, vad jag är kär i min gran! Tycker att den blev superfin!

Traditions enligt kollade jag på The Holiday som jag gör varje jul ochhar gjort sen jag såg den på bio 2006! :) Den är så himla mysig! Ser kanske lite skaskigt ut med toarullen på bordet, men jag är så förbaskat förkyld!

Pepparkaksdekoration i full gång! Blev lite spontant bara att göra huset och dekorera kakorna, annars gör man dem ju själv från grund!

Emil gick lös med kristyren och skrev massor av random saker, inte precis vad jag ville att det skulle stå..

Kolla så fint det är ute! Lite till snö så är det perfekt!