Rebecca Löwengrip

Min resa mot ett smalare jag och ett hälsosammare liv!

So fucking AMAZING

Kategori: Allmänt

 
Denna kvinna är så otrolig. Älskar rösten, originaliteten. Hennes stolthet. Och sen är hon förbaskat vacker.
 
Hon INSPIRERAR mig. Lana del Rey - Born to die.
 

Day 10- My secret hobby

Kategori: Allmänt

 
Surprise, det är BLOGGEN! Det är typ ingen av mina vänner som vet om att jag bloggar. Förut så gjorde typ alla det eftersom jag la upp länkar osv på fb. Men nu så pallar jag inte, jag bloggar för min egen skull, för att det är kul att ha ett arkiv som man kan kolla tillbaka på.
 
Nu har det blivit jävligt mycket challenge inlägg, men det var bara för att jag skulle hinna ikapp till rätt datum. Så nu är jag inne på dag 10 och det är den 10/1. SÅDÄRJA. Förhoppningsvis så är jag inte lat utan/glömsk och kommer ihåg att göra dessa inlägg varje dag :-)
 
Nä, nu måste jag nog börja plugga lite! Satt uppe rätt sent igår, till ungefär klockan 2. Så jag vaknade inte förrän halv 1 idag, och då åt jag en stor frukost i lugnt och ro, tittade lite på The big bang theory, sen tog jag en dusch och blogga lite. Vips är klockan snart halv 6! Oooops! Nu ska jag begrava mig i plugg igen, vill bara bli klaaaar med skiten! :(((
 
TAGGARÅÅÅÅ!!!!!
 
 

Day 9- Someone I miss

Kategori: Allmänt

 
Enkelt, pappa. Varje dag, varje sekund och ögonblick saknar jag honom. Visst det kanske blir lättare med tiden, men saknaden finns alltid kvar. Kommer aldrig att glömma honom. <3

Day 8- My hopes and dreams

Kategori: Allmänt

 
Vad drömmer jag om, vad är mina förhoppningar?  Woow, jag är världens dagdrömmare! I mina dagdrömmar föreställer jag mig själv göra ganska mycket olika saker. Men dem flesta av sakerna är sånt som jag kan, och vill, förverkliga! Oftast är det om saker som gör att jag sporras till att förverkliga det. T.ex. drömde jag om att komma in på Uppsala Universitet, och man behöver ganska höga betyg för att göra det, men jag kämpade på i gymnasiet och lyckades ändå få rätt bra betyg fast jag mådde riktigt dåligt under mitt sista år. När jag skulle plugga upp till att bli restaurangchefsassistent på MAX (det är rätt svårt att bli chef där faktiskt) så föreställde jag mig hur det skulle kännas när jag fick bestämma.
 
Detta är faktiskt ett väldigt bra sätt att lyckas! Det kallas affirmationer, och fungerar verkligen! Om du tror på det tillräckligt mycket så kommer du att lyckas med det! Även om det är svårt, föreställ dig när du har lyckats - då blir resan lite kortare!
 
Hur som helst, vad är mina drömmar? Jag kan väl lägga upp det så här:
 
Mina kärriärsmål är:
 
- Jag vill klara av min Fil. kandidat examen i Historia (tar 3 år, har klarat av en termin nu) med bra betyg!
- Jag vill komma in på en Master utbildning (tar 2 år), och efter det komma in på forskningsprogrammet (tar 4 år)
- Jag vill doktorera och bli professor i Historia, vilken sorts historia får tiden utse
- I en avlägsen framtid vill jag antingen jobba som professor på ett Universitet (helst Uppsala då) eller jobba inom politik som Historisk rådgivare eller liknande
 
Andra mål:
 
- Ta körkort (måste försöka ta tag i det i år..)
- Köpa en Mini Cooper! (Haha, kommer aldrig ha råd så mycket som jag planerar att plugga+ resa :P)
- Jag vill se så många länder som möjligt under min livstid: se Afrikas savanner, surfa i Australien, åka roadtrip genom USA, vandra i bergen i Sydamerika, se Tokyo osv. Jag vill se ALLT! Haha, även om det är lite omöjligt, men mycket kan jag se!
- Hoppa fallskärm, bungyjump och stå på den högsta byggnaden i världen (jag är fruktansvärt höjdrädd)
- Jag vill bo i England, Frankrike och Italien under ett par år (och bli bättre på språken/lära mig Italienska)
- Studera på Universitet utomlands (förhoppningsvis blir detta verklighet i höst)
- Lära mig latin och klassisk grekiska
- Hitta mannen i mitt liv och skaffa barn (vet inte riktigt vart det passar in i mina livsplaner, men får väl lugna ner mig vid 30 års åldern :P
- Sitta på en veranda någonstans lååååångt in i framtiden med min man och se på när våra barn barn leker.
 
Jaaa, ganska vanliga och kanske inte så originella mål. Men det är det jag vill göra i livet. Och vissa saker kanske ändras med tiden, försvinner och nya saker tar plats i min lista.. who knows? Det får framtiden utgöra.
 
 
 

Day 7- the best day in my life... so far

Kategori: Allmänt

 
Hittills är det studenten. Eller den dagen jag fick antagningsbeskedet från Uppsala Universitet. Dem får delad första plats!
 
 

Day 6- One of those moments

Kategori: Allmänt

Pirret i magen innan klockan slår tolv. Lyckan när du med vänner, nära och kära kan skåla in det nya året. Förväntningarna inför vad som komma skall. Längtan efter allt roligt som kommer, det lilla stinget av oro i magen för det som är okänt. Den skräckblandade förtjusningen av hur tiden till synes passerar dig förbi.

Day 5- Someone I look up to

Kategori: Allmänt

 
Hmm, lite svårt det där med förebilder. Jag är ändå min egen person och försöker alltid att utgå ifrån den personen jag själv vill vara och utgå efter det. Annars blir jag väldigt inspirerad av olika saker, jag är väldigt estetisk och ritar, sjunger, dansar och fotar, så jag kan bli inspirerad om solen lyser genom molnen på ett visst sätt. Jag blir alltid väldigt inspirerad av att åka bort och se nya städer, länder och kulturer. Det  är därför jag reser så mycket, jag mår bra av det ända in i själen, vissa åker bort för att ta det lugnt och ladda om batterierna, och det gör jag med men den största anedningen är att jag ser hela världen som mitt hem och skulle nog trivas nästan i vilken stad som helst på jorden. Än så länge är den staden jag älskar mest London, där känner jag mig hemma, där passar jag in. Och en dag vill jag bo där, när tiden är rätt.
Som många andra människor hittar jag mycket tröst och inspiration i musik. Jag kan drömma om en låt och den kan sätta mitt humör för hela dagen, musik är samtidigt så starkt sammakopplat med dans och sång för mig, varje låt jag hör ser jag en koreografi i mitt huvud, eller så känner jag hur det bara brinner i mig för att lära mig den så att jag kan sjunga den.
 
Men måste jag säga en person är det min pappa. Han var den finaste människan jag har träffat. Ingen kan slå honom. Har var så otroligt givmild och snäll, han kunde hjälpa vem som helst, om han såg någon gå och rota i en sopkorg efter pantburkar gick han fram till pesonen och gav den en 50 lapp för mat. Om det var någon som fått motorstopp på vägen var det alltid han som stannade och frågade om dem behövde hjälp med något. Min pappa var verkligen en vacker människa, och efter hans expempel och hans uppfostran lever jag, eller försöker leva upp till varje dag. Det är han som format mig till den jag är idag, även efter hans död har han satt prov på den uppfostran han gav mig, och han lyckades, han visste att jag skulle klara mig själv, att jag skulle vara stark och gå vidare i livet, skaffa mig en utbildning och att jag skulle vara en bra människa framför allt - att hjälpa vidare, och det har jag försökt göra, min dörr är alltid öppen för den som behöver, och många av mina vänner har stannat på min soffa mer än en gång.
 
Jag ser upp till alla som tar på livet som min pappa gjorde. Att hjälpa andra kommer tillslut tillbaka till dig när du själv behöver hjälp. Och det är 1000000% sanning!
 
Jag och min pappa, detta är det sista kortet jag har på oss tillsammans. Här var jag 15 år, alltså två år innan han gick bort.

Detta lyssnar jag på just nu

Kategori: Allmänt

Spctrum- Florence+the Machine,  Calvin Harris mix
 

Challenge - day 4, My friends

Kategori: Allmänt

 
Oj, jag har faktiskt ganska många vänner och det vore inte rättvist att bara lyfta upp vissa. Jag har haft turen att ha riktigt fina människor i mitt liv och jag skulle kunna skriva en hel bok om hur fantastiska dem är! Mina vänner har alltid funnits där för mig, speciellt när min pappa gick bort så var det dem som hjälpte mig upp på fötter igen, dem och min fina fosterfamilj såklart! Men får väl köra som ett litet bildregn istället för massor med text.
 
Mina barndomsvänner Nina, Yasmina och Awästa. Nina har jag känt sen jag var 8 år och Yassi Och Awästa sen jag var 11. På denna bild är vi i 14-15 års åldern tror jag! :-) Nina och Yassi är i Sydkorea och pluggar nu!
Min absolut äldsta vän! Vi har känt varande sen vi var små, våra föräldrar var vänner så vi umgicks mycket med familjerna. Så egentligen är jag väl vän med alla i familjen, men den ja umgås mest med är Vanessa <3
Min syrra, som inte är min biologiska syster, har jag också känt hela mitt liv. Men hon är 7 år äldre än mig, så det är nu på senare år vi börjat umgås. Men utan henne klarar jag mig inte! Jag har alltid önskat mig en storasyster ända sen jag var liten, och så fick jag världens bästa! <3
Min syrras kille Hany är alldeles underbar, ser honom typ som en extra brorsa! :-)
Boss är också min lilla kömpis! Älskar den där förbaskat ouppfostrade hunden! Haha, och det är min syrras hund så det är hon som skämt bort honom. Men mig lyssnar han på minsann! :-P
Jag har två bästa vänner och det är Lana och Amanda. Haha älskar den här bilden! Här sitter Lana och jag på en strand på Cypern och helt plötsligt lossnar en av mina extensions! Det blev många roliga bilder, men som inte riktigt går att visa för andra, dem är för sjuka och knasiga! :-P
Jag och Amanda! Här var vi bara 15 år :´-)<3
Min fina vän Camme! Henne har jag mycket att tacka för! Hon hjälpe mig när jag inte vågade be om det själv, hon såg rakt igenom mig när jag hade det svårt och hon fick mig på fötter igen! Hon och jag bodde ihop under lite midre än ett år, och fyfan va kul vi hade tillsammans! Saknar henne, hon bor i Norge nu med sin kille. Men om allt går vägen ska vi till USA i sommar där vår vän Fia pluggar! :-D
Det är Fia till höger om vi ska hälsa på! Och till vänster en annan vän som jag dansat med, Celaya :-)
Jag och min bootcho Micha!
Jag och Mikki är inte särskilt träffsäkra!
Haha Jag och Simon i somras, serva burgar utomhus på en fest. Så här brukar vi se ut för det mesta när vi har tråkigt på jobbet, vi står och dansar :-P bosses gone wild! Haha
Haha jag och Stefan sover i baksätet under en roadtrip, enligt Simon (som kör) är det tasktigt att sova för att det är orättvist för den som kör. Detta var hämden.
Jag och Elin längst fram och hennes kompis Hanna där bak. Jag och Elin har alltid så jävla kul tillsamman, men den bruden är heeelt c-rrrrazzzy! Man har aldrig tråkigt med henne!
Min fina vän Junior, eller han heter Niklas, men vi kallar honom Jr. Han och jag har pratat många gånger om livet, eller bara spytt galla på folk eller pratat om pojkvänsproblem!
Fina Sali har jag känt sen jag var 6-7 år! Känner hela hennes familj också, allihopa är helt underbara och har tagit hand om mig många gånger när pappa vart tvungen att jobba natt.
Jag, Yulianna och Sema på Arlanda på väg till Cypern 2011! Den resan var så sjukt rolig! Vi festa en vecka i sträck och låg på stranden och solade på dagarna! Världens roligast tjejresa, lite bråk vart det, men vi bodde 4 tjejer i ett rum med ett badrum och två speglar, inte så konstigt... hahah men dessa två tjejer är helt underbara!
Min gamla dansgrupp som jag gick i. Vi blev verkligen som en stor familj! Men även om vi inte tränar tillsammans längre eller umgås allihopa på fritiden så kommer alla av dem alltid ha en speciell plats i mitt hjärta!
Och till sist men inte mist. Mina allra nyaste vänner! Dessa två knasiga och roliga brudar lärde jag känna nu i höstas när jag började på Uppsala Universitet, utan dessa två tror jag inte att min universitetsupplevelse skulle blivit hälften så rolig! Från höger är den Linnéa, jag och Felicia :-)
 

sovmorgon 2.0

Kategori: Allmänt

 
Vaknade jävligt sent idag! Satte alarmet på klockan 9, men vakande inte förrän 12.20!! Hela morgonen bara försvann, men jag var så jävla trött så det var väl lika bra...
 
Har testat mitt nya puder från MAC nu, och jag måste säga att jag inte har bestämt mig än om jag gillar den... det ser inte ut som att man har smik på sig, men den täcker ändå lite. Frågan är då för mig om den täcker tillräckligt, men jag hoppas på att den inte fakkar upp min hud som andra sminkprodukter gör, så kanske jag inte behöver en så täckande produkt. Får väl se hur den funkar!
 
Jag har iaf ätit frukost och suttit och kollat igenom lite mail angående kursstart och så, vi ska ventilera våra uppsatser nästa fredag och måndagen efter, alltså den 21 januari, börjar vårterminen! Ska bli spännande att gå en fördjupningskurs, nu är det på B-nivå, har ju gått en introdutionstermin nu på hösten för mitt program. Denna B-kurs är i Idé- och Lärdomshistoria, och man får välja fördjupande kurser inom kursen och jag tror att jag kommer vilja läsa om politik och ideologier, samt modernitet. Det är en bra kurs tror jag eftersom man får lära sig hur man kan applicera sina historiska kunskaper inom dagens politik! Låter jättespännande för mig i alla fall! :-)
 
Nu ska jag dricka upp mitt té och komma igång med bok 2 av 4 för denna vecka! Blir att speedy-gonzales läsa så jag kan komma igång med dem andra böckerna.
 
 

Shopping!

Kategori: Allmänt

 
Har suttit och pluggat heeela dagen och blev äntligen klar med första boken i eftermiddags. Pheew, nu ska jag skriva restuppgiften på den boken och sen köra igång imorron med uppsatsen! Whoop whoop, har en plan i huvuden och hoppas att jag lyckas hålla den, isåfall blir jag klar lite före dead-line och hinner bearbeta texten, vilket jag aldrig hinner i vanliga fall eftersom jag alltid är ute i sista minuten! Yes, I'm a last minute girl, always have been and will proably always be.. Hehe.
 
Vi käkade middag vid fem tiden, eller för mig var det middag eller för mina släktingar var det nog en väldigt sen lunch. I Iran äter man alltid så himla sen middag, typ vid 9-10 tiden på kvällen, och givetvis är mina släktingar fortfarande så fast de bott i Tyskland i över 20 år! Old habits die hard I guess. Men jag är aldrig hungrig så sent, blir vrålhungrig vid 6-7 tiden och sen passerar det och övergår i illamående och då kan jag inte äta alls istället, jobbigt när man är gäst och är otrevlig om man inte äter. Hur som helst efter middagen åkte vi till en galleria en sväng, det är typ Europas största, än så länge i alla fall, lär väl dyka upp en ännu större snart. Tycker inte den är värsta grejen, har ju varit i USA och i massor ev deras malls och där snackar vi STORT! Tog mig och min kusin Bella två dagar att ta oss igenom halva! Haha.
 
Men hittade lite grejer, smink till mig och en tröja till Emil som kommer va SÅ SNYGG med en jeansskjorta under, mums! Vi tog en kaffe på Starbucks och jag passade på att köpa en termosmugg, deras är dem bästa tycker jag!
 
Nä, nu ska jag skriva den där jävla uppgiften så att jag är klar med skiten...
 
Tröjan till Emil från Jack&Jones, längtar tills jag får se honom ha på sig den! :-)

Håller på att somna, igen

Kategori: Allmänt


Fyfan är så trött! Så konstigt för jag fick typ 10 timmars sömn och har fått en stooor och god frukost serverad. Men så fort jag öppnar min bok för att plugga så stänger hjärnan av och jag typ somnar! Ögonlocken känns så himla tunga! Tror jag behöver några koppar kaffe...

Det bästa med att vara hos mina släktingar är att jag känner mig så bortskämd med god mat, gott sällskap och att bli riktigt ompysslad! Så mysigt att vara bland familj <3

I tyskarnas land

Kategori: Allmänt

 
Börjar nya året med att vara två veckor i Tyskland hos mina släktingar i Hamburg. Har jobbat väldigt mycket i december månad och även under mellandagarna så jag behövde koppla av. Däremot har jag inte riktigt 100 % semester för att jag behöver skriva en uppsats som ska skickas in när jag fortfarande är här nere. Lite tråkigt att vi inte får någon ledighet, speciellt inte jag som bhövt jobba också... Tycker att de kunde tänkt på det faktiskt, för vi har haft en väldigt intesiv termin och har hunnit med jääävligt mycket, så vi förtjänar vekligen ett lov. Men men, jag har en vecka på mig nu att läsa 3 böcker och skriva min PM på 5-7 sidor. Plus att jag måste hinna med att göra en restupgift.... BLÄÄ!! :-(
 
Men lite roliga saker ska jag göra iaf! Jag kom hit i fredags vid lunchtid och den kvällen hade vi familjemiddag och sen gick jag och mina kusiner och tog en öl. Igår var jag hemma och pluggade på dagen och på kvällen gick jag, min kusin och hans flickvän till ett turkiskt café där man kan röka vattenpipa och dricka turkiskt té! Fantastiskt ställe och supermysigt, det var väldigt skönt att man får röka inomhus, dock förstår jag att vi bara har ett sånt ställe i Stockholm, för då måste man sitta utomhus. Men det borde faktiskt finnas fler ställen för det var verkigen supermysigt!
 
Idag har jag varit duktig och läst hela dagen, ska gå upp tidig imorron och bli klar med min rest så jag kan börja på min PM. Imorgon eftermiddag ska jag och min faster åka och shoppa lite! Hon är ledig söndagar och måndagar, så imorron blir verkligen perfa! Hoppas att jag hittar ngt fint! Ska kolla om jag hittar någon skjorta eller något till Emil, han behöver det tycker jag!
 
Nä, nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på ett avsnitt av Pretty Little Liars, om jag hittar någon sida som funkar här vill säga. Netflix funkar ju bara i Sverige :-(