Rebecca Löwengrip

Min resa mot ett smalare jag och ett hälsosammare liv!

Let it snow

Kategori: Allmänt


Åh, nu är första snön här som har lagt sig! Det är alltid lite magiskt när julen närmar sig och man bara vill ha sitt winter wonder land där ute! Längtar tills imorgon då jag planerat att börja ta fram pyntet! Måste bara ta mig förbi Rusta och uppdatera mina julgrejer först!

Fast innan det måste jag ta mig igenom ett större PM på 3-5 sidor om det svenska välfärdssamhället 1930-1970. Och hittills skriva ord är: 0.

Bara att köra igång! Även fast jag är förlyld som fan...

Färdig firat

Kategori: Allmänt


Nu har jag ätit tårta så det räcker och blir över för ett bra tag framåt! Men underbar har den här helgen ändå varit! Trots att jag har haft ont i ryggen har jag haft det jävligt bra! :)

Idag var jag hos mina fosterföräldrar, där träffades vi alla i familjen! Min brorsa och hans familj kom dit, min syrra och hennes kille och såklart min älskling! Min fosterpappa lagade som vanligt jättegod mat och jag tog med tårtorna som jag fick av mina vänner :-). Av Linnéa och Felicia fick jag en prinsesstårta med en bild på oss och av Simon fick jag en chokladmoussetårta som han gjort själv! Och den var fan HIMMELSK!! Mums...

Efter middagen och efterrätten kollade vi på Solsidan allihopa, så mysigt att umgås allesammans! Blir alldeles varm i själen <3

Nej, nu ska jag plugga vidare och sen är set läggdags! Ska till Uppsala imorgon mellan 10-12 för information om vårens kurser!


Annars skålade vi i alkoholfri äppelcider, dem sjöng för mig och jag fick jättefina presenter!

Twilight - Breaking Dawn, Part two

Kategori:

 

Jaha, nu har även jag sett sista delen av Twilight sagan, känns helt okej. Har ju läst alla böcker så jag visste ju precis hur allt skulle sluta. Men den var jävligt bra gjord! Tycker att det är en enorm skillnad på första och sista filmen! Men samtidig visste dem inte att Twilight skulle bli så himla stor när dem började filma första filmen, då var det bara en liten low budget film och nu är det världens miljonsatsningar på de sista filmerna. Så jag som är väldigt kräsen märkte stor skillnad i t.ex manus och framförande. Sen efter att ha läst alla böcker på min semester i somras har jag större förståelse för handlingen och karatärerna, man får ju veta så mycket mer i böckerna (eller böcker i allmänhet) än vad man får veta i filmerna, samma sak med t.ex Harry Potter filmerna och Sagan om Ringen triologin.

 

Annars har den här helgen varit alldeles awesome! Felicia ch Linnéa kom hit från Uppsala igår och sov över här. Jag lagade middag, pestopasta med pinjenötter och fetaost, vi drack vin och drinkar, fixade oss och drog sen ut på söder. Där mötte vi upp lite vänner för att fira min födelsedag som var i tisdags! :-) Jag hade hur kul som helst och blev väl lite mer än salongsberusad. Vi körde barhopping och bytte bar så fort vi hade druckit upp! Skit kul, men eftersom vi började dricka vid typ 4 på eftermiddagen var det dags för hemgång vid 2... Haha.

 

Idag har vi bara varit bakis, jag lagade pankakor till frukost och sen åkte Linnéa och Felicia tillbaka till Uppsala. Resten av kvällen har jag bara tagit det lugnt, botat baksmällan med rester av pastan, vatten och kaffe. Sen så gick jag, min syrra och hennes kille på bio. Mysigt!

 

Imorron ska jag till mina fosterföräldrar för att fira med familjen! Sen blir det att plugga arslet av mig! Seminarium på tisdag och ett större PM att skriva till fredag!! Fy, vill inte ens tänka på det just nu... Skiter i det tills imorron!

 

 

På min önskelista!

Kategori: Allmänt

 
Även fast det är onödigt för mig att ens ha en önskelista nuförtiden, för att jag inte har någon att önska mig saker ifrån, i min fosterfamilj har vi "secret-santa" som innebär att man bara köper en present till en person som inte vet vem den är ifrån. Alltså får alla en present var, vi är så himla många så det går inte att köpa presenter till alla för då skulle vi bli ruinerade allihopa. Alltså kan man inte önska sig saker..
 
Men hur som helst, jag köper alltid presenter till mig själv. Och i år tror jag att jag kommer köpa något i inredningsväg.. Det kliar verkligen i mina inredningsfingrar! Tidigare har jag inte brytt mig om min lägenhet så värst mycket, för jag har inte spenderat särskilt mycket tid hemma. Men då trivdes jag inte riktigt, men nu har jag börjat få i ordning här hemma och det börjar ta sig och jag trivs mycket mycket bättre nu!
 
Just nu står dessa köksredskap designade av Nigella Lawson högst på listan! Med såna fina redskap har man dem framme i en hög burk, mycket snyggare än att ha fula redskap i en låda.
 
Så sjukt snygga! Finns även i ljusblått, de har min moster hemma hos sig. Åh, vill ha, vill ha, vill ha!! Finns här: http://www.amazon.co.uk/Nigella-Lawson-Living-Kitchen-Utensils/dp/B000BOK5D2

Secret

Kategori:

Got a secret, can you keep it?
Swear this one you'll save.
Better lock it in your pocket, taking this one to the grave.
If I show you I know you won't tell what I said.
Cause two can keep a secret if one of them is dead.

Seminarium

Kategori:


Är på väg till Uppsala nu för ett seminarium. Som tur är så skjutsar min älskling mig! Har så förbannat ont fortfarande, men kan röra mig så det är lite bättre... Får se hur seminariet går, är inte alls förberedd och har världens ångest. Men seminariet är obligatoriskt så jag måste gå, annars klarar jag inte kursen... :/

Ikväll är det personalmöte på Elgiganten, det är ett jätteviktigt möte men får se om jag pallar gå dit, har väldigt svårt att sitta upp och stå. Får se hur det blir.

Ryggskott

Kategori:


Fyfan, detta måste vara en av dem sämsta födelsedagarna jag haft.

Har legat i sängen hela dagen och inte kunnat röra mig, har nämligen pajjat ryggen! Tror att jag har ryggskott, har så fruktansvärt ont i ryggen och kan inte resa mig upp utan hjälp och kan knappt gå.. Hur jag än sitter eller ligger gör det ont.

Som tur är så har jag världens BÄSTASTE, UNDERBARASTE OCH GULLIGASTE pojkvän!! Han har varit hos mig hela natten, han åkte hem och hämtade voltaren och han har verkligen pysslat om mig och tagit hand om mig!!

Imorse gav han mig frukost på sängen, blommor, choklad och presenter!! Sen har han legat med mig och kollat på film hela dagen! Du är bäst Emil, jag älskar dig! <3

Jaha, nu är jag 21 år. Känns konstigt...

Min fina älskling! Här i limon som han hyrde till vår 6 månaders dag!

Studiedags!

Kategori:

Nu så! Med lite mat i magen mår jag bättre! Kopplade av framför ett avsnitt av serien "Drop Dead Diva", skönt att låta hjärnan vila lite!

Men nu är det dags att sätta tänderna i ett kompendium med MASSOR av text som jag ska läsa ut ikväll/inatt hade jag tänkt... Får se hur det går. Men med te, tända ljus, mys koftan och redbull borde det nog gå vägen. Får sitta uppe tills jag är klar!

Samma sak imorgon, ingen rast och ingen ro även fast det är min födelsedag ! KUL!

Nä, nu jävlar ska det läsas. TAGGARÅÅÅ!!

Så.jävla.fakking.trött

Kategori:


Jag är verkligen helt slut! I både kropp och sinne! Skulle helst av allt bara vilja krypa ner i sängen, tända ljus och kolla på film.

Men nu när jag äntligen är hemma så står jag och lagar middag, och sen är det dags att plugga!

Maten börjat bli klar nu, är så hungrig! Ikväll blev det köttbullar i kryddig tomatsås med ris! Kanske verkar lite konstigt att ha ris till men det är jättegott!! Mums! :-)

 

Vill inte

Kategori:

Usch, vill inte vara uppe. Vill inte jobba. Vill inte plugga. Idag vill jag bara sova ut och inte göra någonting! Men det bar typ det jag gjorde igår... Så idag är der dags att ta tag i sitt liv... Men den här veckan är lite extra jobbig. Har massor att göra, så jag längtar VERKLIGEN till helgen! För då ska vi fira mig! :-D

Nu ska jag dricka upp kaffet och sen göra mig i ordning! Har extra upplärning idag om espressomaskiner etc. så jag börjar 45 min tidigare... Yaay

Städa, skrubba, damma, moppa

Kategori: Hemma hos mig

 
Nu är det fint hemma hos mig! Jag har verkligen gjort rent! Jag har flyttat runt möbler, dammsugit och moppat under dem, skurat hela lägenheten. Det som ska göras nästa vecka är att verkligen grovstäda badrummet, och göra rent bakom spisen och i ugnen! Jusste, känner för att putsa fönstrena också även fast man inte brukar göra det på vintern men jag tycker dem ser så kladdiga ut.. Men sen är jag redo för finbesök nästa helg! Och efter det så kan jag börja julpynta! Gud, vad jag längtar!!
 
Jag brukar inte klara av att vänta utan vill kunna ha julstämning så länge som möjligt, så jag sätter upp julgranen redan första veckan i december! Vissa brukar ju vänta typ till en vecka innan och vissa familjer klär granen kvällen innan julafton! Men jag har inte tålamod för sånt!
 
Tror att jag fått det från min mamma, hon pyntade alltid jättefint hemma inför julen. Men hon var mer pysslig av sig än jag är, så hon gjorde egna halmdekorationer och hängde på väggarna, bakade eget godis lagade massor av julmat och hade en riktig gran som hon pyntade jättefint (jag kör på plast, vill egentilgen ha en riktig men känns lite onödigt då jag bor själv.. kanske när jag har en egen stor familj när jag blir äldre så kommer vi ha riktig gran!) .
 
Hur som helst tänkte visa lite bilder från min lägenhet nu när den är så fin och städad!
 
Mitt köksbord :-)
Mitt senaste inrednings inköp! Älskar dessa från märket Cult, jag tycker att diskmedlesfalskorna är så fula. Och innan hade jag ingenstans att ha diskborste och svamp så de låga bara på diskbänken! Men dessa är perfekta!
Mitt sovrum, här har jag val att ha lite mörkare färgaskala än i resen av lägenheten som går i vitt, ljublått, mörkare blått och guld. Tycker att det är skönt med mörkare färger för då är det lättare att slappna av och mysa!
En av mina favorit detaljer hemma! Jag har fruktansvärt mycket av smycken, och istället för att ha dem i en låda så vill jag visa upp dem! Så ett gammalt kakfat som var min mammas gjorde sig jättefin i fönstret!
En annan lösning! Det här fina smyckesträdet i smidesjärn har en vän gjort till mig! Här hänger alla mina stora örhängen.
En av mina favoritmöbler, denna fina spegelbyrå kommer från IKEA. Det som hänger framme är de smyckena jag tycker bäst om och i mitten är en skål med nagellack. Jag tycker om lite ovanliga lösningar, mycket finare än att ha nagellacken i någon låda eller i ett skåp!
En annan favvo är min stora garderob! Fast egentligen behöver jag typ en walk-in closet för allt får inte plats! :-P Vissa saker ligger i ikea kassar instuvade i skåp. Och jag rensar min garderob en gång om året och ger bort kläder, typ till fattiga barn eller vänner som vill ha.
Mitt vardagsrum! Har inte haft råd att köpa en stor soffa, så jag kör på den här gamla dagbädden som soffa. Den, schäslongen, båda lamporna och mattan fick följa med när jag flyttade till en egen lägenhet. Har sparat och återanvänt vääälidgt mycket som jag har kvar efter mina föräldrar. Men det ger en viss charm tycker jag, att blanda gammalt och nytt!
Ett hem är inget hem utan en bokhylla tycker jag! Men eftersom jag har så sjukt mycket böcker så skulle jag behöva två till! I mitt drömhus så har jag ett bibliotek och en jättestor walk-in closet!
 

Day 2 & 3- My childhood, My family

Kategori: Allmänt

 
Eftersom jag inte orkade skriva om min uppväxt igår så tar jag både dag två och tre ikväll istället.
 
Min uppväxt är väl inte särskilt normal eller vanlig, men skriva om den kan jag göra i alla fall. Jag föddes den 20 november 1991 på KS i Stockholm. Jag var ett ganska efterlängtat barn, eftersom mina föräldrar försökt få barn väldigt länge men inte lyckats. När min mamma, som hette Maria, väl lyckats bli gravid höll det inte och hon fick missfall. Men tillslut kom lilla jag. Dock hade mina föräldrar förväntat sig en lite pojke och inte en flicka, så man kan säga att dem blev lite chockade. Men lyckliga var dem. Nu kom problemet med namn, dem hade bara bestämt killnamn, så det tog ett tag. Men många listor senare satt min pappa, Amir, och lystnade på musik, och då spelades en sång som hette just Rebecca, av Demis Roussos, min pappa blev så tagen av den låten att han nappade på namnet direkt. Och så blev det. Maria Rebecca, är hela mitt namn.
 
Enligt massor av filmer, foton och berättelser från släkt och familjevänner så tror jag att jag hade en väldigt lycklig barndom. Kommer ihåg lite grann och det är mest fina minnen. 1996 fick min mamma diagnosen livmoderhalscancer, hon kämpade i två år mot den vidriga sjukdomen men lyckades inte vinna och gick bort sommaren 1998, då var jag 6 år gammal. Kommer ihåg ganska mycket från hennes sjukdoms tid, och det är en ganska mörk tid i mitt liv. Cancer är verkligen en fruktansvärd sjukdom som infekterar livet på alla dem runt kring den sjuke också. Det tog många år att komma över att förlora sin mamma i så tidig ålder.
 
Men, jag hade världens bästa pappa! Han gjorde allt för mig, och trots allt lyckades han förgylla mina år efteråt och om jag tänker på min uppväxt så blir jag glad. Min pappa var tvungen att arbeta nästan dygnet runt för att få ekonomin att gå runt, så jag spenderade väldigt mycket tid ensam när jag var liten. När andra inte vågade vara hemma själva en timme, hade jag sovit ensam hemma i flera år. Han lagade mat åt mig på dagen, så när jag kom hem från skolan fick jag värma upp det, göra läxorna osv själv. Eftersom jag gick i skolan och pappa jobbade natt gick vi ofta om varandra, och ibland kunde det gå en vecka utan att vi sågs. Dock pratade vi alltid i telefon på kvällen. Han ringde varje kväll för att kolla att jag ätit middag, att jag gjort mina läxor, frågade mig vad jag fick för betyg på matteprovet till expempel, bad mig städa mitt rum osv. Normala saker på ett abnormalt vis.
 
Men min farmor och farfar hjälpte mig enormt mycket under min uppväxt. Även fast dem inte är mina biologiska farföräldrar så har dem alltid varit det för mig. Men dit kunde jag alltid gå och få hjälp med läxor, eller om det inte fanns något att äta hemma, eller om jag behövde prata med någon och ibland bara vara, så fanns dem där för mig. Jag har mycket att tacka dem för.
 
Mina tonår passerade på ett ganska normalt vis, jag var som vilken tonåring som helst. Jag var säkert jätte jobbig mot pappa, satte mig emot alla hans regler och gjorde små revolter mot honom. Men det är ju normalt. Visst att han kanske inte alltid var där på plats, men pappa visste vart han hade mig och jag kunde säga detsamma. Dessutom var jag rejält bortskämd och fick allt jag pekade på. Men han hade gjort ett bra jobb med att uppfostra mig, jag fick alltid bra betyg i skolan, jag var alltid (nästan alltid i alla fall) hemma i tid och jag var stark och självständig.
 
Sommaren när jag var 17 år begick min pappa självmord. Han hade fått blodproppar i hjärnan och var deprimerad. Där tog min barndom slut. Jag var tvungen att växa upp på en gång och kastades in i verkligehetens hårda värld, den gulskimmrande tygghet som fortfarande finns kvar när man sakta börjar bli vuxen och bor hemma fanns helt plötsligt inte längre. Världen såg helt annorlunda ut, mer karg och orättvis.
 
Men jag måste säga att jag hade en sådan otrolig tur. Min pappas bästa vän och hans fru tog in mig i sitt hem och lät mig bo där tills att jag gått ut gymnasiet. Jag hade ett år kvar, och dem lät mig gå klart det utan att behöva oroa mig vart jag skulle ta vägen, eller utan att behöva sova på någons soffa. Dem gav mig ett hem, ett eget rum, en fristad och så småningom gav de mig en familj. Jag fick bli en del av deras familj. Jag kan inte beskriva hur tacksam jag är för dessa två människor som, för mig, har gjort allt och lite till. Dem hjälpte mig att sakta läka och börja om.
 
Och tackvare mina fosterföräldrar,deras barn och deras familjer, min farmor och farfar, och mina underbara vänner så har jag gått vidare. Och jag är lycklig i mitt liv.
 
Jag skulle aldrig byta liv med någon annan, för jag är så tacksam för alla de personer som jag haft och fortfarande har i mitt liv.
 
/Rebecca
 
 

Kvar på jobbet

Kategori:

Fortfarande! Nu har jag varit här i över 12 timmar. Men jag orkar inte flytta på mig, hade converse på jobbet och det var det dummaste jag gjort i mitt liv! Har så fruktansvärt ont i fötterna!

För övrigt har dagen varit kaos. Leveransen med varor som kommer på lördagsmorgnar gick åt helvete. En bur med varor välte och det var saker överallt. Men annars har det nog rullat på resten av dagen. Slutade kl 18, men orkade inte gå hem. Så här är jag fortfarande...

Nya favoriten!

Kategori:

Gulle colan! Perfekt size! :-)

Som Emil uttryckte det, "det är precis den mängden cola som är god som ryms i den lilla burken. Efter samma mängd i en vanlig burk tröttnar man på den och det är inte lika gott, de kan man lika gärna ge bort". Haha så söt!

Taggar inför julen

Kategori:


God morgon! Är redan uppe, så jävla deprimerande... Vill verkligen inte jobba idag. Är egentligen lite sur på mig själv att jag sa att jag kunde ta det här passet när jag egentligen inte har tid. Men men, nu är det bara att bita ihop och gilla läget!

Satt igår kväll och kollade på bilder för inspiration inför julen! Här kommer några som jag fastnade för!

After school

Kategori:

Är dödstrött men är värd lite öl innan 4 dagars arbete!

 

Stressad

Kategori:

Usch, har nästan hjärtklappning för att jag är så stressad! Känner att jag har alldeles för många bollar i luften just nu med två jobb och skolan. Kan aldrig riktigt slappna av.

Jag vill ju jobba och tjäna pengar för att jag vill kunna spara till att t.ex. resa i sommar eller kunna köpa möbler till lägenheten.

Men just nu är det kämpigt, har jättemycket att göra i skolan, massa litteratur att läsa, det är ca en bok i veckan plus andra källmaterial att läsa. Samtidigt ska jag lära mig allt så snabbt som möjligt på mitt nya jobb, och på Max ringer de fortfarande och ber om hjälp. Som imorgon ska jag vara dagchef och leda dag passet från 07.30-18.00 med knappt 30 min rast.

Efter det ska jag hem och plugga. Och sen jobba söndag, måndag och tisdag. Samtidigt ska jag hinna plugga till ett viktigt seminarium på onsdag. Sen har jag föreläsning på torsdagen. Gaaah, pallar inte! Och så fortsätter det!

Dessutom ska jag hinna städa, tvätta, diska etc för jag fyller år nästa vecka och ska bjuda hem folk. Hinner inte fira mig på tisdag när jag faktiskt fyller år så får göra det nästa fredag! Gud vad jag längtar! :-D Haha, det här inlägget bara ryker av ångest! Men skönt att skriva av sig iaf..

Känner mig så här ungefär vill bara blunda och att allt ska försvinna!

 

 Bilden är från Ukrainska Vogue tror jag :-)

God morgon!

Kategori:

Borde verkligen gå upp nu (bloggar från mobilen)! Men om det är något jag älskar så är det sovmorgnar! Speciellt när det ligger någon bredvid att mysa med!

Fast nu börjar jag bli kaffesugen, så det är dags att kliva upp!

Snart kommer day 2- my childhood!

 

Hemma i Emils mysiga sovrum. Är så skönt att sova här för han har svarta persienner så det blir mörkt och skönt :-)

Skyfall

Kategori:

Ikväll var jag och Emil på bio i Kista. Vi såg nya Bond rullen, Skyfall. Verkligen en Bond film i min smak! Har verkligen inte sett många av alla Bond filmer, hade innan idag bara sett en hel film och massa snuttar av gamla på TV. Såg den förra och var inte direkt såld, eller jag somnade. Haha så kan det gå!

Fast det händer mig rätt ofta faktiskt, inte så kul för Emil som är något av en film fantast och han kan bli lite sur om jag somnar, för då får vi nästan jämt kolla på slutet någon annan dag! :-P Men jag kan inte hjälpa det, och min älsklig är alltid förstående.

Annars var det som vanligt super mysigt att gå på bio! Passade även på lite små shopping i gallerian! Testar nu en ny mascara från Clarins som jag blev rekommenderad, fick den i en liten presentask med Eye make-up remover och en lotion till ögonen för känslig hy. Samt världens BÄSTA concealer från MUS! Den döljer allt!

Nä, nu ska jag krypa ner i sängen hos min älskling! Har föreläsning imorgon!

UPDATE: Nu har jag prövat mascaran och måste säga att den är riktigt bra! Men det tar ett tag för mig iaf att "lära känna" mascaran så kan inte riktigt bestämma mig om den är någon favorit än.

Day 1- Who am I?

Kategori: Allmänt

 
Jaha, vem är jag då?
 
 
Jag heter Rebecca Löwengrip och är 20 år, fyller 21 på tisdag nästa vecka. Är född och uppvuxen i Stockholm och antar att det har satt sin prägel på mig. Mina vänner som inte kommer från Stockholm retar mig alltid för alla "fjantiga" saker som jag säger, till exempel att jag aldrig går på gräs, iaf om jag kan undvika det så gör jag helst det. Alltså inte gräs man har i trädgården som är ren, utan ute. Det grundar sig mest på att jag är livrädd för att trampa i bajs, och i Stockholm så är det väldigt få som plockar upp efter sina hundar, är man i stan (speciellt Norrmalm!) så MÅSTE man titta var man sätter fötterna. Tragiskt men sant, hur som helst..
 
Jag pluggar på Historikerprogrammet på Uppsala Universitet, men bor och jobbar i Stockholm. Just nu jobbar jag på Max hamburgerrestauranger som extrapersonal när det behövs, har jobbat där tidigare som chefsassistent, och jag började i fredags med att även jobba på elgiganten som säljare på små-vitt (typ espressomaskiner, hushållsmaskiner plattänger osv). Så man kan lugnt säga att jag har det fullt upp HELA tiden, planerar i princip allt i mitt liv. Men det är så jag tycker om det, jag gillar att ha fullt upp annars får jag myror i brallan! Haha. :-)
 
Just nu har jag väl inte så jätte mycket fritid, men jag har dansen som en stor passion i livet. Har dansat i många år, men har haft ett uppehåll i ca ett och ett halvt år nu p.g.a brist på tid helt enkelt! Jag har dansat allt ifrån ballet, jazz och bugg när jag var mindre till Hip Hop, Dancehall, lite House och modernt/alternativt på senare tid. Jag har även undervisat lite i Hip Hop för barn, och senare även undervisat med en vän.
 
Annars älskar jag att resa och har varit i många länder, är snart uppe i 20 stycken! Och fler ska det bli! Annars gör jag väl som gemene svensk, umgås med mina vänner, är ute och super på student nationerna i Uppsala och umgås med familj på söndagar och är med min underbara pojkvän Emil nästan jämnt!
 
När folk jag känner beskriver mig så använder de sig av orden; snäll, givmild, knasig, knäpp, rolig och lite för smart. Haha, de sista kanske jag inte håller med om så där jättemycket, men inte är jag bakom flötet iaf!
 
Nä nu får det vara nog. Här får ni lite bilder istället!
 
Jag är längst bak i grått.  Detta är den gruppen jag dansade i sist, en grupp som heter Tinkään och som kör lite modernt blandat med Hip Hop. Skit cool och roligt kombo av två helt olika dansstilar!
Min älsking som spelar gitarr för mig! <3
 
Bild från Borgholmsslott på Öland när jag var där i våras med Emil. Eftersom jag är en riktig historienörd så är det här bland det bästa jag vet, att få gå runt bland gamla byggnader och ruiner och verkligen känna historiens gång!
Ah, det ljuva student livet! Här firar vi en hemtenta helg! Alltså tog vi en paus i hemtentan för att supa bort all ångets!
Här är jag extremt sexig i min jobbuniform!
 
 
 

Kul grej bara

Kategori: Allmänt

Några av mina vänner som har blogg gjorde de här för väldigt länge sen. Skulla vara en kul grej att göra tycker jag, har dock denna blogg mest för min egen skull, tycker att det är roligt att blogga och att kunna kolla tillbaka på vad man har gjort. Det blir så mycket mer detaljrikt, och jag orkar aldrig skriva dagbok. Jag har hur många som helst hemma som är påbörjade men som det bara är skrivet lite i... Men tänkte iaf göra detta ett tag fram över, för skojs!

day 1- who am I?
day 2- my childhood
day 3- my family
day 4- my friends
day 5- someone I look up to
day 6- one of those moments in life
day 7- the best day in my life
day 8- my hopes and dreams
day 9- someone I miss
day 10- my secret hobby
day 11- in my bag
day 12- my favorite piece of clothing
day 13- the best gift I've recieved
day 14- an old friend of mine
day 15- things I fear
day 16- things I dislike and like
day 17- a pet peeve
day 18- a good and a bad quality I have
day 19- who I am today and why
day 20- my list of what I want to do in life
day 22- the best vacation I've ever had
day 23- something that you didn't know
day 24- the perfect someone for me
day 25- my insecurities and what I'm proud of
day 26- I pat myself on the shoulder cus I did this
day 27- something that saved me
day 28- my future

Får se hur detta går, om jag pallar :P

Cyckelsparken från 25 otroliga meter

Kategori: Allmänt

 
Jag måste säga att jag var med om något riktigt sjukt igår! Jag och Emil var på Sverige-England matchen igår som invigde vår nya nationalarena i fotboll! Vi hade haft dessa biljetter hur länge som helst, tror Emil köpte dem i slutet av sommaren. Så man kan gott säga att det var en efterlängtad match, men helt ärligt hade jag nästan glömt bort att det var igår.
 
Men herregud vilken historisk händelse! Tänka sig att jag satt där vid invigningen av vår nya fina arena, en arena att vara stolt över. Äntligen har Sverige också en stor arena som kan mäta sig med andra länder! Att dessutom få se Zlatan i sin bästa form, det var fotboll i världsklass! Visst början var seg och Sverige som lag har spelat mycket bättre andra gånger, men när Zlatan kvitterade 2-2 målet då var det en riktig nagelbitare. Men efter 3-2 målet kändes det som vunnet, vi hade vår kung där, han hade gjort alla mål hittills, vi kunde inte förlora.
 
Sen känslan när han sätter 4-2 mot England med en bicykleta från 25 fakking meter, jublet var örondövande och alla ställde sig upp i en gemensam våg av lycka!OH.MY.GOD. Var helt mållös, vilken jävla lirare, vilken hjälte, ren KONST, det var så jävla vackert!
 
Alla var helt mållösa, vi bara stod där och skrattade, vrålade och applåderade i ren lycka över att ha fått sett något så fint live!
 
Jätte-tyfot med den svenska flaggan! Det var en härlig känsla att stå där och sjunga nationalsången!
Invigning med sång och vackra färger! Dock var Englands respektlöshet väldigt tråkigt, några av dem började värma upp under invigningen (en timme innan matchen, och en halvtimme innan resten av laget började värma upp) och förstörde själva uppträdandet och representationen från våra fotbollsföreningar i landet, med att ha målvaktsträning och springa mellan de som uppträdde och sen kasta bollar över halva planen och vara ivägen för representanterna. De kunde ha väntat en kvart och fortfarande haft gott om tid på sig! Detta var ju en vänskapsmatch som de blivit inbjudna till. Tror knappast att svenskarna hade gjort så om situationen varit omvänd... Men men dem fick vad dem förtjänade så att säga, en rejäl förnedring när de förlorade så stort!
Vid startskottet! Matchbollen var den sista som sparkades i sista matchen på Råsunda!
Dålig bild, men jag gick i en trappa när jag försökte ta bilden och snubblade hela tiden för att tycket med folk var så stort. Men det var sjukt många som promenerade eftersom inget runt Friends Arena är färdigbyggt, men det var absurt för det fanns ingen asfalt att gå på, så när vi skulle gå till tåget gick vi igenom en byggarbetsplats och fick sen klättra upp genom en dunge för att komma till tåget. Haha, tänk det var nästan 50 000 pers på arenan och majoriteten av dem åkte kommunalt, så många stockholmare som var helt chockade över att behöva klättra upp genom en skog. Just då tyckte jag inte heller att det var det roligaste jag gjort i ett par klackar, men nu i efterhand så...
 
Och så självklart det fantasktiska målet! 01.22 på klippet så kan man höra om man lyssnar riktigt noga, hur arena kommentatorn presenterar målgöraren och säger bara Zlatan.. och hur alla åskådare skriker IBRAHIMOVIC!!!